24 Mart 2009 Salı

Dünyanın En Garip Restoranları

1. Roppongi

Listenin ilk sırasında aslında adı bile olmayan bir restoran yer alıyor. 'Roppongi' adıyla bilinen bu mekanda yemek yiyebilmek için mekana üye olmanız gerekiyor.
Restoranın ana fikri 'Yemeğinizle sevişin!' sloganını taşıyor. Bu restoranda seçtiğiniz yemeğin etinin hangi hayvana ait olduğu çok önemli. Dilerseniz çıplak olarak veya içi çamaşırlarıyla yemek yiyebileceğiniz bu restoranın özelliklerini sadece üyeler bilebiliyor.

2. Fortezza Medicea

İtalya'daki bu restoran listenin en ilginçlerinden biri. Cezaevi şeklindeki bu restoranın içi de dışı da aynen hapishane modelinde. İçinde gardiyan bile var. Demir parmaklıklar ardında yemek yemek isterseniz mutlaka uğrayın.

3. Tabut restoran 'Eternity'

Daha önce de basında çokça yer almış bu restoran. Tabut şeklinde dizayn edilmiş bu restoranda her masanın başında bir tabut bulunuyor. Penceresi bile olmayan bu restoran oldukça iç karartıcı. Sunduğu yemeklerin isimleri de konsepte uygun. Ölüm yemeği gibi isimler taşıyan yemeklerin sunulduğu restoranda çiçek çelenkleri de dekorasyonda yer alıyor.

4. Modern tuvalet

Listenin en ilginç restoranlarından biri. Yemeğinizi tuvalet ve klozet üzerinde oturarak yiyorsunuz. Yemekler de ortamın ilginç ambiyansına uygun.

Menüdeki yemekler herhangi bir tuvalette bulabileceğiniz detaylara uygun. Menüde gaz çorbası gibi ilginç yemekler mevcut.

5. Buns and Guns (Silahlar ve çörekler)

İlginç ve eğlenceli bir restoran. Fast food yemekler sunan bu restoranın menüsünde Hizbullah temalı menüler bulunuyor. İsrail menüsü gibi ilginç menüleri de olan bu restoran gangster kültürünü sevenler için çok uygun.

6. Gökyüzünde akşam yemeği

Hiç yerden metrelerce yükseklikte akşam yemeği yediniz mi? Eğer yemediyseniz bu retoran tam size göre. Ortalama 13 kat yüksekliğe denk gelen bu restoranda havada asılı dururken şehir manzarasında yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Rezervasyon yaptığınız taktirde toplam 21 konuğunuzu bu restoranda ağırlayabilirsiniz.

Ayaklarınızı rüzgarda sallarken yeme keyfini yaşamak istiyorsanız ABD'ye yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.

7. Cannibalistic Sushi

Yamyam anlamına gelen 'cannibalistic' suşi restoranında yemeğinizi insan vücudu üzerinde yiyorsunuz. Özel hazırlanmış insan bedenlerinde sunulan suşiler de insan organları şeklinde yapılmış. Mesela göğüs altında yer alan ve kana benzeyen kırmızı sos, aslında suşi sosu.



8. Guo-Li-Zhuang

Bir çeşit büfe olan bu küçük restoran penis şeklinde yapılmış. Ayrıca müşterilerine sunduğu yemeklerde hayvan penisleri şeklinde yapılıyor.
Oldukça ilginç bir dekorasyona sahip olan bu büfe restoranda at, keçi, köpek, domuz gibi hayvanların cinsel organlarından yapılan yemekler sunuluyor. İlginç yemekleriyle Çin'deki bu
restoran listenin sekizinci sırasında yer alıyor.

KAYNAK: http://fotohaber.ekolay.net

Hiç yorum yok: