14 Ağustos 2007 Salı

ETLİ ÇİN PİLAVI

MALZEMELER:1 su bardağı pirinç,Yarım kg yağsız dana kuşbaşı,1 adet kuru soğan,1 adet iri havuç,1adet patates,3 çorba kaşığı sıvı yağ,3 su bardağı su,1 tatlı kaşığı tuz

ETLİ ÇİN PİLAVI HAZIRLANIŞI
Yıkanmış pirincin üzerine 2 su bardağı su eklenir, orta-kısık ateş arası konumda pirinç suyu çekene kadar haşlanır. Et, teflon bir tavaya konur, yağsız olarak rengi dönene kadar kavrulur. Soğan ince doğranır, sıvı yağda pembeleştirilir. Üzerine et, küp şeklinde doğranmış patates, havuç, tuz ve 1 su bardağı sıcak su eklenir , 20 dakika kadar pişirilir. Daha sonra haşlanmış pirinç katılır, karıştırılır.
5 dakika sonra ateşten alınır. Yarım saat sonra servise sunulur.


KAYNAK : http://www.asp-seo.com/

Hiç yorum yok: