13 Ağustos 2007 Pazartesi

YEŞİL BİBERLİ DANA ETİ

MALZEMELER: 600 GR DANA ETİ 10 DOLMA BİBER 1 HAVUÇ 15 GR NİŞASTA 50 ML SIVI YAĞ 1 LT SIVI YAĞ ( KIZARTMAK İÇİN ) ET SOS İÇİN 1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT 1,5 YEMEK KAŞIĞI SOYA SOS 180 ML. SIVI YAĞ 2 ÇAY KAŞIĞI TUZ 35 GR. NİŞASTA 1 YUMURTA YEMEK SOS İÇİN 2 ÇAY KAŞIĞI TAVUK BULYON 1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL 1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER 35 ML. SOYA SOSU (LİGHT) 2 YEMEK KAŞIĞI İSTİRİDYE SOS 2 ÇAY KAŞIĞI ŞEKER 4 DİŞ SARIMSAK 1,5 ÇAY KAŞIĞI TUZ 120 ML. SU

HAZIRLANIŞI
Dana etini, havucu ve dolma biberleri ince uzun şeritler halinde (julyen) doğrayın.- Nişastayı 4 yemek kaşığı su ile sulandırın.- Dana etini çukur bir kaba koyun. Et sos malzemelerinin tümünü etin üstüne ekleyin. Yaklaşık 2 dakika karıştırın.Karışım 2 saat dinlendirmek üzere kenara alın.- 1 litre yağı derin bir kızartma tenceresinde kızdırın. Eti içine atıp yaklaşık 2-3 dakika kızartın. Pişen eti kevgir yardımıyla alarak yağını süzdürün.- Sarmısağı ince doğrayın. Wok tavayı ocağa koyun ve kızdıktan sonra 50 ml sıvıyağı ilave edin. Daha sonra sırası ile yemek sos malzemelerinden sarımsak ve diğer sebzeleri ilave edin. Bu esnada tavayı ocağın üstünde çevirin ve 120 ml suyu ekleyin.- Kızartılan eti tavaya ekleyin ve birkaç kez karıştırın.- Yemek sos malzemelerinin geri kalanını da tavanın içine atın. 1-2 dakika kaynadıktan sonra nişastayı ilave ederek 10-15 saniye daha karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

KAYNAK : http://www.quickchina.com.tr/

1 yorum:

realmrxa dedi ki...

yedimde.çok acı yavv bu:Pbiberlerini çıkar tariften..er zman ziyaret edeceğim.italyan mutfağını bekliyorum.sürekli takip edeceğim.saygılarımla...